-Uluslararası hakemli dergilerde yayımlanan makaleler:
EFİLTİ ATAY SEYRAN,SEZGİN EMRAH KÖKSAL,KALIPÇI MEHMET BAHADIR,BAL OĞUZ (2011). REPUTATION MANAGEMENT: AN EXAMPLE OF TURKEY-MANAVGAT REGION TOURISM ORGANIZATIONS. MANAGEMENT AND EDUCATION, 7(3), 125-130. (Yayın No: 4752055)
-Uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitaplarında (proceedings) basılan bildiriler:
OKUYAN BİLGE SEVİM,SEZGİN AHU,SEZGİN EMRAH KÖKSAL (2018). ASSOCIATE DEGREE STUDENTS’ SELF-EFFICACY BELIEFS ABOUT ENGLISH LANGUAGE PROFICIENCY: THEDEPARTMENT OF HOTEL, RESTAURANT AND CATERING SERVICES AT DAVUTLAR VOCATIONAL SCHOOL. XVI. European Conference on Social and Behavioral Sciences (Özet Bildiri/Sözlü Sunum)(Yayın No:4269523)
SEZGİN EMRAH KÖKSAL,ERDEN MUAMMER,YAYLAGÜL ŞİNASİ,SEZGİN AHU (2018). Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Öğrencilerinin İş Sağlığı ve Güvenliği Kültürüne Yaklaşımlarının Belirlenmesi. IX. Uluslararası İSG Kongresi, 1(61), 102-108. (Tam Metin Bildiri/Sözlü Sunum)(Yayın No:4262243)
AKYOL BERTAN,OKUYAN BİLGE SEVİM,SEZGİN EMRAH KÖKSAL,COŞKUN ERHAN (2018). Investigating the Means of Providing Vocational School Students with Improved Language-Learning Environments: The Case of Davutlar Vocational School. XV. EUROPEAN CONFERENCE ON SOCIAL AND BEHAVIORAL SCIENCES (Özet Bildiri/Sözlü Sunum)(Yayın No:4752293)
SEZGİN AHU,SEZGİN EMRAH KÖKSAL (2018). A Study on the Motives Behind Vocational School Students’xx Preference of Culinary Arts Programme and Their Opinions about the Programme. XV. EUROPEAN CONFERENCE ON SOCIAL AND BEHAVIORAL SCIENCES (Özet Bildiri/Sözlü Sunum)(Yayın No:4175322)
SEZGİN EMRAH KÖKSAL,SEZGİN AHU (2015). Restoranlarda Müşteri Memnuniyeti Üzerine İnternet Tabanlı Bir Araştırma Kuşadası Restoranları Örneği. ULUSLARARASI GASTRONOMİ TURİZMİ KONGRESİ, 46 (Özet Bildiri/Sözlü Sunum)(Yayın No:4752582)
-Yazılan ulusal/uluslararası kitaplar veya kitaplardaki bölümler:
-C2. Yazılan ulusal/uluslararası kitaplardaki bölümler:
EDUCATIONAL POLICY AND RESEARCH, Bölüm adı:(Associate Degree Students’ Self-Efficacy Beliefsabout English Language Proficiency: TheDepartment of Hotel, Restaurant and CateringServices at Davutlar Vocational School) (2018)., OKUYAN BİLGE SEVİM,SEZGİN AHU,SEZGİN EMRAH KÖKSAL, Jagiellonian University Institute of Public Affairs, Editör:HASAN ARSLAN, ROMAN DORCZAK, DRAGOESCU URLICA ALINA-ANDREEA, Basım sayısı:1, Sayfa Sayısı 561, ISBN:978 – 83 – 65688 – 35 – 4, İngilizce(Bilimsel Kitap), (Yayın No: 4588307)
EDUCATIONAL POLICY AND RESEARCH, Bölüm adı:(A Study on the Motives behind Vocational School Students’ Preference of Culinary Arts Program andTheir Opinions about the Program) (2018)., SEZGİN AHU,SEZGİN EMRAH KÖKSAL, Jagiellonian University Institute of Public Affairs, Editör:Hasan ARSLAN, Roman DORCZAK, DRAGOESCU URLICA ALINA-ANDREEA, Basım sayısı:1, Sayfa Sayısı 561, ISBN:978 – 83 – 65688 – 35 – 4, İngilizce(Bilimsel Kitap), (Yayın No: 4588247)
MANAVGAT’IN YÖRESEL YEMEKLERİ (2012)., KARATAŞ İSMAİL,SEZGİN EMRAH KÖKSAL,ABACI CEMİLE,ÖZÇELİK ŞÜKRİYE, Matsa Basım Evi, Basım sayısı:1, Türkçe(Araştırma (Tez Hariç) Kitabı), (Yayın No: 4752909)
-Ulusal hakemli dergilerde yayımlanan makaleler:
SEZGİN EMRAH KÖKSAL,EFİLTİ ATAY SEYRAN,KALIPÇI MEHMET BAHADIR,DOĞAN SEDEN (2012). A Content Analysis About e-Complaints of the Hospitality Enterprises inManavgat Regions. Çukurova Üniversitesi İİBF Dergisi, 16(2), 111-118. (Kontrol No: 4105768)
SEZGİN EMRAH KÖKSAL,ÜNLÜÖNEN KURBAN (2011). MUTFAK PERSONELİNİN HİZMET İÇİ EĞİTİMİNİN ÖRGÜTSEL BAĞLILIK VE İŞ TATMİNİNE ETKİSİ ÜZERİNE BİR UYGULAMA. İşletme Araştırmaları Dergisi, 3(2), 3-16. (Kontrol No: 4105979)
-Ulusal bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitaplarında basılan bildiriler:
SEZGİN EMRAH KÖKSAL,ERDOĞAN ARACI ÜLKER,ÇOLAKOĞLU ÜLKER (2014). Otel İşletmelerinde Örgütsel Yaratıcılık Kültürü. 7. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi (Tam Metin Bildiri/Sözlü Sunum)(Yayın No:4752638)
SEZGİN EMRAH KÖKSAL,DOĞAN SEDEN (2011). Mutfak Personelinin Gıda Güvenliği Uygulamaları Değerlendirmeleri: Manavgat’xxtaki 5 Yıldızlı Otellerde Yapılan Bir Araştırma. 5. ULUSLARARASI GASTRONOMİ SEMPOZYUMU SANATSAL ETKİNLİKLER (Tam Metin Bildiri/Sözlü Sunum)(Yayın No:4752776)
SEZGİN EMRAH KÖKSAL,SEZGİN AHU (2011). Farklı Bir Pişirme Ve Gıda Saklama Yöntemi: Sous Vide. 5. ULUSLARARASI GASTRONOMİ SEMPOZYUMU SANATSAL ETKİNLİKLER (Tam Metin Bildiri/Sözlü Sunum)(Yayın No:4752725)
SEZGİN EMRAH KÖKSAL,SEZGİN AHU (2011). Slow Food : Sağlıklı Beslenme Adına Toplumsal Bir Tepki. 5. ULUSLARARASI GASTRONOMİ SEMPOZYUMU SANATSAL ETKİNLİKLER (Tam Metin Bildiri/Sözlü Sunum)(Yayın No:4752744)
SEZGİN EMRAH KÖKSAL (2010). Moleküler Mutfak Geleneksel Tatlara Karşı Bir İsyan Bayrağı Mı?. 4. ULUSLARARASI GASTRONOMİ SEMPOZYUMU SANATSAL ETKİNLİKLER (Tam Metin Bildiri/Sözlü Sunum)(Yayın No:4752795)
SEZGİN EMRAH KÖKSAL (2010). Türkiye’de İşgücü Eğitimi Bağlamında 25560 Sayılı Türkiye İş Kurumu İşgücü Yetiştirme ve Uyum Hizmetleri Yönetmeliğinin İncelenmesi. 1. TURİZMDE İNSAN KAYNAKLARI GELİŞİMİ SEMPOZYUMU, 269-275. (Tam Metin Bildiri/Sözlü Sunum)(Yayın No:4752832)