ÖZGEÇMİŞ

Dünya Şefler Birliği Kültürel Mutfak Mirası Komitesi Üyesi

Gastronomi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı

İdari Görevler:

Davutlar MYO Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölüm Başkanı – 2017 / …

Söke MYO Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölüm Başkanı – 2013 / …

Davutlar MYO Müdür Yardımcısı 2015 / 2019

ADÜ Türk ve Dünya Mutfakları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Şubat 2015 / 2016

Akdeniz Üniversitesi Aşçılık Alan Koordinatörü – 08.09.2011 / 01.09.2012

Manavgat MYO Aşçılık Programı Koordinatörü – 08.09.2010 / 01.09.2012

Manavgat MYO İktisadi ve İdari Programlar Bölüm Başkanı – 02.11.2009 / 15.02.2012

EĞİTİM BİLGİLERİ

Doktora

Adı :               Adnan Menderes Üniversitesi

Enstitü:           Sosyal Bilimleri Enstitüsü

Bölüm :           Turizm İşletmeciliği ABD

1. Yılı: 2017

Yüksek Lisans

Adı :               Gazi Üniversitesi

Enstitü:           Eğitim Bilimleri Enstitüsü

Bölüm :           Turizm İşletmeciliği Eğitimi

1. Yılı: 2010

Üniversite

Adı :               Gazi Üniversitesi

Fakülte:           Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi

Bölüm :           Konaklama İşletmeciliği ve Öğretmenliği

1. Yılı : 2007

ESERLER

1. Uluslararası hakemli dergilerde yayımlanan makaleler:
  • EFİLTİ ATAY SEYRAN,SEZGİN EMRAH KÖKSAL,KALIPÇI MEHMET BAHADIR,BAL OĞUZ (2011).  REPUTATION MANAGEMENT: AN EXAMPLE OF TURKEY-MANAVGAT REGION TOURISM ORGANIZATIONS.  MANAGEMENT AND EDUCATION, 7(3), 125-130. (Yayın No: 4752055)
  1. Uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitaplarında (proceedings) basılan bildiriler :
  • OKUYAN BİLGE SEVİM,SEZGİN AHU,SEZGİN EMRAH KÖKSAL (2018).  ASSOCIATE DEGREE STUDENTS’ SELF-EFFICACY BELIEFS ABOUT ENGLISH LANGUAGE PROFICIENCY: THEDEPARTMENT OF HOTEL, RESTAURANT AND CATERING SERVICES AT DAVUTLAR VOCATIONAL SCHOOL.  XVI. European Conference on Social and Behavioral Sciences (Özet Bildiri/Sözlü Sunum)(Yayın No:4269523)

• SEZGİN EMRAH KÖKSAL,ERDEN MUAMMER,YAYLAGÜL ŞİNASİ,SEZGİN AHU (2018).  Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Öğrencilerinin İş Sağlığı ve Güvenliği Kültürüne Yaklaşımlarının Belirlenmesi.  IX. Uluslararası İSG Kongresi, 1(61), 102-108. (Tam Metin Bildiri/Sözlü Sunum)(Yayın No:4262243)

• AKYOL BERTAN,OKUYAN BİLGE SEVİM,SEZGİN EMRAH KÖKSAL,COŞKUN ERHAN (2018).  Investigating the Means of Providing Vocational School Students with Improved Language-Learning Environments: The Case of Davutlar Vocational School.  XV. EUROPEAN CONFERENCE ON SOCIAL AND BEHAVIORAL SCIENCES (Özet Bildiri/Sözlü Sunum)(Yayın No:4752293)

• SEZGİN AHU,SEZGİN EMRAH KÖKSAL (2018).  A  Study on the Motives Behind Vocational School Students’xx Preference of Culinary Arts Programme and Their Opinions about the Programme.  XV. EUROPEAN CONFERENCE ON SOCIAL AND BEHAVIORAL SCIENCES (Özet Bildiri/Sözlü Sunum)(Yayın No:4175322)

• SEZGİN EMRAH KÖKSAL,SEZGİN AHU (2015).  Restoranlarda Müşteri Memnuniyeti Üzerine İnternet Tabanlı Bir Araştırma Kuşadası Restoranları Örneği.  ULUSLARARASI GASTRONOMİ TURİZMİ KONGRESİ, 46 (Özet Bildiri/Sözlü Sunum)(Yayın No:4752582)

1. Yazılan ulusal/uluslararası kitaplar veya kitaplardaki bölümler:
    C2. Yazılan ulusal/uluslararası kitaplardaki bölümler:

• EDUCATIONAL POLICY AND RESEARCH, Bölüm adı:(Associate Degree Students’ Self-Efficacy Beliefsabout English Language Proficiency: TheDepartment of Hotel, Restaurant and CateringServices at Davutlar Vocational School) (2018)., OKUYAN BİLGE SEVİM,SEZGİN AHU,SEZGİN EMRAH KÖKSAL,  Jagiellonian University Institute of Public Affairs, Editör:HASAN ARSLAN, ROMAN DORCZAK, DRAGOESCU URLICA ALINA-ANDREEA, Basım sayısı:1, Sayfa Sayısı 561, ISBN:978 – 83 – 65688 – 35 – 4, İngilizce(Bilimsel Kitap), (Yayın No: 4588307)

• EDUCATIONAL POLICY AND RESEARCH, Bölüm adı:(A Study on the Motives behind Vocational School Students’ Preference of Culinary Arts Program andTheir Opinions about the Program) (2018)., SEZGİN AHU,SEZGİN EMRAH KÖKSAL,  Jagiellonian University Institute of Public Affairs, Editör:Hasan ARSLAN, Roman DORCZAK, DRAGOESCU URLICA ALINA-ANDREEA, Basım sayısı:1, Sayfa Sayısı 561, ISBN:978 – 83 – 65688 – 35 – 4, İngilizce(Bilimsel Kitap), (Yayın No: 4588247)

• MANAVGAT’IN YÖRESEL YEMEKLERİ (2012)., KARATAŞ İSMAİL,SEZGİN EMRAH KÖKSAL,ABACI CEMİLE,ÖZÇELİK ŞÜKRİYE,  Matsa Basım Evi, Basım sayısı:1, Türkçe(Araştırma (Tez Hariç) Kitabı), (Yayın No: 4752909)

1. Ulusal hakemli dergilerde yayımlanan makaleler :

• SEZGİN EMRAH KÖKSAL,EFİLTİ ATAY SEYRAN,KALIPÇI MEHMET BAHADIR,DOĞAN SEDEN (2012).  A Content Analysis About e-Complaints of the Hospitality Enterprises inManavgat Regions.  Çukurova Üniversitesi İİBF Dergisi, 16(2), 111-118. (Kontrol No: 4105768)

• SEZGİN EMRAH KÖKSAL,ÜNLÜÖNEN KURBAN (2011).  MUTFAK PERSONELİNİN HİZMET İÇİ EĞİTİMİNİN ÖRGÜTSEL BAĞLILIK VE İŞ TATMİNİNE ETKİSİ ÜZERİNE BİR UYGULAMA.  İşletme Araştırmaları Dergisi, 3(2), 3-16. (Kontrol No: 4105979)

1. Ulusal bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitaplarında basılan bildiriler:

• SEZGİN EMRAH KÖKSAL,ERDOĞAN ARACI ÜLKER,ÇOLAKOĞLU ÜLKER (2014).  Otel İşletmelerinde Örgütsel Yaratıcılık Kültürü.  7. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi (Tam Metin Bildiri/Sözlü Sunum)(Yayın No:4752638)

• SEZGİN EMRAH KÖKSAL,DOĞAN SEDEN (2011).  Mutfak Personelinin Gıda Güvenliği Uygulamaları Değerlendirmeleri: Manavgat’xxtaki 5 Yıldızlı Otellerde Yapılan Bir Araştırma.  5. ULUSLARARASI GASTRONOMİ SEMPOZYUMU  SANATSAL ETKİNLİKLER (Tam Metin Bildiri/Sözlü Sunum)(Yayın No:4752776)

• SEZGİN EMRAH KÖKSAL,SEZGİN AHU (2011).  Farklı Bir Pişirme Ve Gıda Saklama Yöntemi: Sous Vide.  5. ULUSLARARASI GASTRONOMİ SEMPOZYUMU  SANATSAL ETKİNLİKLER (Tam Metin Bildiri/Sözlü Sunum)(Yayın No:4752725)

• SEZGİN EMRAH KÖKSAL,SEZGİN AHU (2011).  Slow Food : Sağlıklı Beslenme Adına Toplumsal Bir Tepki.  5. ULUSLARARASI GASTRONOMİ SEMPOZYUMU  SANATSAL ETKİNLİKLER (Tam Metin Bildiri/Sözlü Sunum)(Yayın No:4752744)

• SEZGİN EMRAH KÖKSAL (2010).  Moleküler Mutfak Geleneksel Tatlara Karşı Bir İsyan Bayrağı Mı?.  4. ULUSLARARASI GASTRONOMİ SEMPOZYUMU  SANATSAL ETKİNLİKLER (Tam Metin Bildiri/Sözlü Sunum)(Yayın No:4752795)

• SEZGİN EMRAH KÖKSAL (2010).  Türkiye’de İşgücü Eğitimi Bağlamında 25560 Sayılı Türkiye İş Kurumu İşgücü Yetiştirme ve Uyum Hizmetleri Yönetmeliğinin İncelenmesi.  1. TURİZMDE İNSAN KAYNAKLARI GELİŞİMİ SEMPOZYUMU, 269-275. (Tam Metin Bildiri/Sözlü Sunum)(Yayın No:4752832)

ÖDÜLLER

• 2018 Lüksemburg Aşçılık Dünya Kupası D2 kategorisi 1 Gümüş Madalya
  • 2016 IKA Erfurt Culinary Olimpics D1 kategorisi 1 Olimpiyat ALTIN Madalyası, 1 Gümüş Madalya, 1 Bronz Madalya
  • 2014 Luxembourg Culinary World Cup (Dünya Kupası Yarışması) 1 Altın, 1 Gümüş, 3 Bronz Madalya
  • 2014 Hotelympia London Yarışması Category LT3, LT12, P1 3 adet Bronz Madalya
  • 2013 Biser Mora Hırvatistan Pearl of The Sea Yarışması Bronz Madalya
  • 2012 IKA Erfurt Culinary Olimpics D1 kategorisi Olimpiyat ALTIN Madalyası, D2 kategorisi Olimpiyat Bronz Madalyası
  • 2011 International Kremlin Culinary Cup Türkiye Aşçılar Milli Takımı 1 Altın Madalya
  • 2011 9. Kıtalararası Gastronomi Yarışması SP-3 Kuzu Yemeği Altın Madalya
  • 2011 9. Kıtalararası Gastronomi Yarışması SP-4 Balık Yemeği Altın Madalya
  • 2011 9. Kıtalararası Gastronomi Yarışması SP-15 Modern Türk Mutfağı Altın Madalya
  • 2011 9. Kıtalararası Gastronomi Yarışması SP-7 Yılın Altın Türk Şefi Altın Madalya
  • 2011 9. Kıtalararası Gast. Yarışması SCD10 A Four Course Gourmet Meal Gümüş Madalya
  • 2011 9. Kıtalararası Gast. Yarışması SCD7 Restaurant Plates Main Course Gümüş Madalya
  • 2011 9. Kıtalararası Gastronomi Yarışması SP5 Makarna Gümüş Madalya
  • 2011 9. Kıtalararası Gastronomi Yarışması SP-2 Modern Kuzine Bronz Madalya