GASTRONOMİ DERNEĞİ

Tanıtım Dosyası

2019

 

Gastronomi Derneği

Gastronomi Derneği’nin amacı gastronomi sektöründe çalışan ve çalışmak isteyen tüm bireylerin, sektör profesyonellerinin, konu ile ilgili eğitimlerin ve eğitim gören öğrencilerin danışmasını sağlamak ve eğitimlerini desteklemek, Türk Gastronomisi tanıtım çalışmalarını yürütmek ve bu konuda çalışmalar yapan kişi ve kuruluşlara destek vermek, konu ile ilgili çeşitli faaliyetler düzenlemek ve projeler yürütmektir. Gastronomi Derneği, sosyal alanda yurt içinde ve yurt dışında faaliyet gösterir.

 

Dernekçe Sürdürülecek Çalışma Konuları ve Biçimleri

(a) Gastronomi konusunda tanıtıcı faaliyetlerde bulunmak.
(b) Resmi ve yarı resmi kuruluşlarla iş birliği yaparak eğitimler düzenlemek ve belge vermek.
(c) Meslekle ilgili faaliyet gösteren üst kuruluşların düzenlemiş olduğu kurslara, akademik toplantılara, fuarlara ve diğer etkinliklere katılmak, birlikte organizasyonlar gerçekleştirmek.
(d) Dernek üyelerinden uluslararası yarışma ve etkinliklere temsilciler göndermek, bölgeler arası ve uluslar arası festivaller düzenlemek, düzenlenen festivallere iştirak etmek, konferans, seminer, sempozyum, kermes ve benzeri etkinlikler yaparak mesleki birlikteliği güçlendirmek.
(e)  Gastronomi sektörüne katkıda bulunmak maksadıyla sektörde faaliyet gösteren kuruluşlarla ülke tanıtımına faydalı olmak.
(f) Derneğe gelir sağlamak maksadıyla üyelerden aidat toplamak, bağış almak.
(g) Otel, motel, pansiyon, tatil köyü ve restoran gibi yiyecek içecek işletmelerine personel temin etmek, mevcut personeli eğitmek ve danışmanlık yaparak yardımcı olmak.
(h) Türk Gastronomi değerlerini cazip hale getirerek, yerel değerlere sahip çıkarak yurt içinde ve yurt dışında tanıtım yapmak.
(ı) Benzer amaçlar için çalışan diğer dernekler, Özel İdare, Belediye, Vakıf,  meslek teşekkülleri ve ilgili Bakanlıklar ile iş birliği yapmak.
(i) Konusu ile ilgili broşür, katalog, bülten, dergi, gazete, kitap benzeri yayınlar yayınlamak.

(j) Amacını gerçekleştirme yönünde Ulusal ve Uluslararası Üniversiteler ile ve bilimsel araştırma kuruluşları ile işbirliği ya da projeler kapsamında yapılandırma çalışmaları gerçekleştirmek, yapılandırmak ve her seviyede eğitim kurumları açmak.

(k) Derneğe gelir sağlamak amacıyla iktisadi işletmeler oluşturmak, bunları işletmek ve kiraya vermek.

(l) Her türlü taşınmaz mal satın almak, amacına yönelik arazi ve taşınmaz yer tahsisi talep etmek, derneğe ait taşınır ve taşınmaz malları satmak, bina ve tesis inşa ettirmek, devlet tahvili, hazine bonosu satın almak.

(m) Dernek çalışmaları ile ilgili özel hukuk hükümlerine göre yerli ve yabancı, tam zamanlı veya yarı zamanlı personel çalıştırılmasına karar vermek, personelin mali haklarını belirlemek.

(n) Amacın gerçekleştirilmesi için gerek görüşmesi durumunda vakıf kurmak, federasyon kurmak veya kurulu bir federasyona katılmak, gerekli izin alınarak derneklerin izinle kurabileceği tesisleri kurmak.

(o) Uluslararası faaliyette bulunmak, yurt dışındaki dernek veya kuruluşlara üye olmak ve bu kuruluşlarla iş birliği yaparak projeler gerçekleştirmek, ortak etkinlikler düzenlemek ve yardımlaşmak.

 

Derneğimiz Tarafından yada İşbirliği ile Gerçekleştirilen Etkinlikler

 

2019 Yılı

 

  • 19-22 Nisan 2019 Didim 3. Vegan Festivali
  • 12-14 Nisan 2019 İzmir 3. Çikolata ve Tatlı Festivali
  • 1-4 Mart 2019 11. Uluslararası Güney Avrupa Aşçılık Yarışması (Selanik)

 

2018 Yılı

 

  • 14-19 Aralık 2018 Abu Dhabi Food Festival – Taste of World – Birleşik Arap Emirlikleri
  • 10-13 Aralık 2018 Sial Me Abu Dhabi Aşçılık Yarışması
  • 23-28 Kasım 2018 Lüksemburg Aşçılık Dünya Kupası
  • 15-20 Ekim 2018 4. Uluslararası Aşçılık Yarışması – Tunus
  • 8-12 Ekim 2018 GastroMak Uluslararası Aşçılık Yarışması – Makedonya
  • 4-5-6 Eylül 2018 2. Gastro İncirliova Eğitim Kampı
  • 5-6 Eylül 2018 Uluslararası Ege Aşçılık Şampiyonası
  • 4 Eylül 2018 Cake Challenge of Turkey – Ulusal Butik Pastacılık Kampı
  • 25-28 Mayıs 2018 East European Culinary Cup Braşov – Romanya
  • 8-11 Mayıs 2018 Kranjska Gora Aşçılık Yarışması – Slovenya
  • 20-23 Nisan 2018 İzmir Çikolata ve Tatlı Festivali
  • 20-23 Nisan 2018 Didim Vegan Festivali – Vegfest
  • 22-25 Şubat 2018 Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri
  • 17-20 Ocak 2018 Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı

 

2017 Yılı

 

  • 16-17 Aralık 2017 Gastro Pamukkale
  • 6-8 Ekim 2017 Gastronomica Festivali
  • 28 Eylül – 1 Ekim 2017 Uluslararası Lezzet İstanbul Festivali
  • 6-8 Eylül 2017 Gastro İncirliova
  • 20-23 Temmuz 2017 Kuşadası Kahve ve Çikolata Festivali
  • 23-25 Mayıs Beyoğlu Gastronomi Festivali
  • 11-14 Mayıs 2017 Gurmefest İstanbul
  • 5-7 Mayıs 2017 Tatlıfest İstanbul
  • 28-30 Nisan 2017 3. Bolu İzzet Baysal Uluslararası Mutfak Günleri
  • 20-21 Nisan 2017 Hospitality Championship (Montenegro)
  • 31 Mart-2 Nisan 2017 İzmir Çikolata Festivali
  • 3-6 Mart 2017 10. Uluslararası Güney Avrupa Aşçılık Yarışması (Selanik)
  • 22-25 Şubat 2017 2. Ege Şefler Şampiyonası ve 3. Üniversiteler arası Aşçılık Yarışması (Universiade)

 

2016 Yılı

 

  • 15-17 Aralık 2016 World Halal Summit (İstanbul)
  • 8 Aralık 2016 İzmir Ulusal Yemek Yarışması
  • 14-16 Ekim 2016 TatlıFest (Ankara)
  • 9-12 Eylül 2016 World Master of  Grill ( Cluj/   Romanya)
  • 28 Mayıs 2016 7. Egeliler Bahar Şenliği
  • 12-14 Mayıs 2016 Kültürel Miras ve Kadın Sempozyumu / Gastronomi Derneği ve Kuşadası Belediyesi
  • 19 Mayıs 2016 Dernek Tanıtım Lansmanı ve Butik Pastacılar Buluşması (İstanbul)
  • 23-24 Nisan 2016 Moldova Aşçılık Kupası Jüriliği     (Yaş/ROMANYA)
  • 7-10 Nisan 2016 Hırvatistan BRAC Uluslararası Aşçılık Festivali “Pearl of the Sea”
  • 12 Mart 2016 INFLAME Club Vietnam Türk Mutfağı Tanıtımı
  • 18-21 Şubat 2016 Ege Şefler Şampiyonası (Kuşadası- AYDIN)
  • 15-18 Şubat 2017 Food Product Antalya – Ege Bölgesi Tanıtımı

Akreditasyon ve İşbirlikleri

 

  • Derneğimiz kurulduğu yıl olan 2016 yılı itibari ile Dünya Şefler Birliği (WACS) ile işbirliği içerisinde faaliyetlerini yürütmektedir.
  • 25 Şubat 2017 Romanya ACEEA Aşçılar Federasyonu ile ikili iş birliği protokolü imzalamıştır.
  • 27 Mayıs 2018 Euro Toques Cyprus Chefs Gastronomes Association ile ikili iş birliği protokolü imzalanmıştır