Uluslararası Gastro Master Şefler Yarışması

15-18 Kasım 2019 Denizli

 

Genel Bilgiler

  1. Yarışma ile ilgili tüm detaylara https://www.gastronomidernegi.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.
  2. Yarışmaya katılım sağlayacak yarışmacılar başvurularını gastronomidernegi@gmail.com mail adresinden maille yapacaklardır.
  3. Başvuru ücreti bireysel kategoriler için 70 TL, Kapalı Kutu kategorisi için 150 TL, Ekip kategorisi için 300 TL’dir.
  4. Yarışma başvuruları için 0530 474 0 555 nolu telefonla 09:00-18:00 saatleri arasında iletişime geçilerek müsaitlik onayı alınacak, başvuru ücreti bankaya yatırıldıktan sonra dekont görseli ve başvuru formu imzalı bir şekilde gastronomidernegi@gmail.com adresine mail ile ulaştırılacaktır. Akabinde belirtilen telefon numarasına onay mesajı gönderilecektir.

Banka Detayları: Türkiye İş Bankası Hesap Adı: Gastronomi Derneği

Hesap IBAN: TR77 0006 4000 0013 0300 1385 44

KURALLAR

 

  1. Son başvuru tarihi 15 Kasım 2019’dur.

 

  1. Yarışmacılar kullanacakları tüm malzemeleri hijyen ve soğuk zincir kurallarına uygun bir şekilde kendileri getireceklerdir.

 

  1. Bireysel Kategoriler 45dk, Kapalı Kutu 60 dk, Ekip Yarışması 90 dk’dır.

 

  1. Yarışma alanında, fırın, 4lü ocak, +5 buzdolabı, -18 derin dondurucu bulunmaktadır. Bunlar haricinde ihtiyaç duyulacak ekipmanlar yarışmacılar tarafından sağlanmalıdır.

 

  1. Yemeklerin sunumlarında tabakların sıcaklığı/soğukluğu ve temiz olması  jüri değerlendirme kriterlerinden biridir. Yemeklerde kesinlikle dekoratif amaçlı yenilemeyen ürün kullanılması yasaktır. Jüri değerlendirme kriterleri, yarışmacının yapmış olduğu yemeğin pişirme tekniğini, malzeme kullanımını, yapmış olduğu yemeğin işçiliğine puan verecek şekilde düzenlenmiştir. Yemeklerini hazırlarken becerilerini maksimum düzeyde gösteren yarışmacıların değerlendirilmesi için jüri bilgilendirilecektir. İlgili kategori için tahsis edilmiş süre içerisinde, kasaplık ve balık filetosu çıkarmak da dahil olmak üzere, mümkün olduğunca fazla görev tamamlamak katılımcının menfaatine olacaktır. Jüri ve ödül komitesi, bazı ön hazırlıkların gerekliliği konusunda bilgi sahibidir. Kategori kriterlerinin haricinde, yalnız aşağıdakilere izin verilecektir;

* Yıkanmış sebze ve meyve
* Temel et suları
* Pişmemiş hazır hamur (makarna kategorisi hariç)

  1. Tabakların ve ekipmanların güvenliği ile ilgili olarak organizatörler tarafından gerekli bütün makul önlemler alınacaktır. Bununla birlikte, bütün malzemelerin sorumluluğu yarışmacılara aittir. Organizasyon komitesi, kişisel malzeme ve ekipmanın hasar görmesinden veya kaybolmasından sorumlu değildir.
  2. Jüri menü yazılımına puan vereceğinden, reçetelerin ve özellikle yemek isimlerinin düzgün ve en az iki dilde yazılması tavsiye edilir.

  

KATEGORİLER

Junior (25 yaş altı)

DNZJ 1 – Restoran Kanatlı Kümes ve Av Hayvanları Tabağı

Yarışmacının tercih edeceği kanatlı kümes hayvanları ve av hayvanlarından oluşan, iki (2) porsiyon yemeğin hazırlanması, pişirmesi ve takdim etmesi için 45 dakika verilecektir.

DNZJ 2 – Restoran Balık Tabağı

Yarışmacının tercih edeceği iki (2) kişilik orijinal bir balık yemeğinin hazırlanması, pişirilmesi ve takdim edilmesi için 45 dakika süre  verilecektir.

DNZJ 3 – Restoran Et Yemeği  Tabağı

Yarışmacının tercih edeceği iki (2) kişilik orijinal bir et yemeğinin hazırlanması, pişirilmesi ve takdim edilmesi için 45 dakika süre  verilecektir.

DNZJ 4 – Restoran Tatlı Tabağı

Yarışmacının tercih edeceği iki (2) kişilik bir sıcak veya soğuk tatlı tabağının hazırlanması ve takdim edilmesi için 45 dakika süre verilecektir.

DNZJ 5 – “Black Box” Kapalı Kutu

Yarışmacı, 60 dakika içinde, organizasyon ekini tarafından sunulan kapalı kutuda bulunan yiyeceklerle ikişer adet olmak üzere 1 başlangıç 1 ana yemek tabağı hazırlayacak ve jüriye sunacaktır. Dışarıdan mutfak ekipmanları ve araç gereç haricinde herhangi bir gıda malzemesi kullanmak kesinlikle yasaktır.

DNZJ 6 – Lise Düzeyi Ekip Yarışması

Ekip 3 kişiden oluşmalıdır. Üç çeşitten oluşan(başlangıç, ana yemek, tatlı), iki kişilik bir yemeğin hazırlanması, pişirilmesi ve takdimi için 90 dk verilecektir. Tüm gıda malzemeleri ekip tarafından getirilecektir. Menünün uyumu, işçilik, lezzet ve tüm diğer etmenler değerlendirmede dikkate alınacaktır.

DNZJ 7 – Üniversite Düzeyi Ekip Yarışması

Ekip 3 kişiden oluşmalıdır. Üç çeşitten oluşan, iki kişilik bir yemeğin hazırlanması, pişirilmesi ve takdimi için 90 dk verilecektir. Tüm gıda malzemeleri ekip tarafından getirilecektir. Menünün uyumu, işçilik, lezzet ve tüm diğer etmenler değerlendirmede dikkate alınacaktır.

 

KATEGORİLER

Senior (25 yaş üstü)

DNZS 1 – Restoran Kanatlı Kümes ve Av Hayvanları Tabağı

Yarışmacının tercih edeceği kanatlı kümes hayvanları ve av hayvanlarından oluşan, iki (2) porsiyon yemeğin hazırlanması, pişirmesi ve takdim etmesi için 45 dakika verilecektir.

DNZS 2 – Restoran Balık Tabağı

Yarışmacının tercih edeceği iki (2) kişilik orijinal bir balık yemeğinin hazırlanması, pişirilmesi ve takdim edilmesi için 45 dakika süre  verilecektir.

DNZS 3 – Restoran Et Yemeği  Tabağı

Yarışmacının tercih edeceği iki (2) kişilik orijinal bir et yemeğinin hazırlanması, pişirilmesi ve takdim edilmesi için 45 dakika süre  verilecektir.

DNZS 4 – Restoran Tatlı Tabağı

Yarışmacının tercih edeceği iki (2) kişilik bir sıcak veya soğuk tatlı tabağının hazırlanması ve takdim edilmesi için 45 dakika süre verilecektir.

DNZS 5 – “Black Box” Kapalı Kutu

Yarışmacı, 60 dakika içinde, organizasyon ekini tarafından sunulan kapalı kutuda bulunan yiyeceklerle ikişer adet olmak üzere 1 başlangıç 1 ana yemek tabağı hazırlayacak ve jüriye sunacaktır. Dışarıdan mutfak ekipmanları ve araç gereç haricinde herhangi bir gıda malzemesi kullanmak kesinlikle yasaktır.

 

KATEGORİLER

Art Class

Kategori D 1: Culinary Artistry

Margarin, Tuz, Buz gibi ürünlerle hazırlanan heykellerden oluşan sergi kategorisi


Kategori D 2: Pastry Artistry

Şeker hamuru, marzipan, şeker ve çikolata ile hazırlanan heykel ve çiçeklerin yarışacağı sergi kategorisi. Ölçü sınırlaması yoktur.


Kategori D 3: Sebze Meyve Oymacılığı / Peynir Oymacılığı

Önceden hazırlanmış bir meyve ve / veya sebze ve / veya peynir oymacılığı ürünlerinin yarışacağı sergi kategorisidir.


Kategori D 4: Düğün&Kutlama Pastası

Önceden hazırlanmış üç katlı bir düğün yada kutlama pastasının yarışacağı sergi kategorisidir.

 

Başvuru Formu